Ciasto orzechowo-Pralinowe z lukrem serowym
Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 35. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady piekarskiej, cukier puder, ciasto mix, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto jabłkowe z nadzieniem z serem śmietankowym i lukrem Pralinowym, Ciasto bananowo-orzechowe z lukrem serowym, oraz Ciasto Marchewkowe Orzechowe Z Lukrem Serowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Proces 2/3 szklanki orzechów w robocie kuchennym lub blenderze, aż drobno zmielone. Przygotować ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; wymieszać z mielonych orzechów.
Wlać do 2 (9-calowych) okrągłych patelni rozpylonych sprayem do gotowania.
Piec 25 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie czysta. Fajne 10 min.
Wyjąć ciasta z patelni do stojaków Z Drutu; całkowicie schłodzić.
Tymczasem przykryj blachę do pieczenia folią; spryskaj sprayem do gotowania. W małym rondlu na średnim ogniu zagotować cukier granulowany i wodę; dusić na średnim ogniu 5 min. lub aż do głębokiego złotego brązu, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać pozostałe orzechy; rozprowadzić na przygotowanej blasze do pieczenia. Całkowicie fajne.
Beat Serek i masło w dużej misce z mikserem do wymieszania. Stopniowo dodawać cukier puder, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Czekoladę rozpuścić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; lekko ostudzić.
Rezerwa 2 szklanki lukier.
Dodaj 2/3 roztopionej czekolady do pozostałej lukier w misce; beat aż do blended. Ostrożnie wyjąć orzechy z folii; rozbić na małe grona.
Pokrój każdą warstwę ciasta poziomo na pół; układaj na talerzu, rozprowadzając lukier czekoladowy między warstwami. Wierzch i strona tortu z reserved zwykły lukier twarogowy.
Posypać orzechami na wierzchu ciasta.
Skropić pozostałą roztopioną czekoladą.