Ciasto na ciasteczka smażone w głębokim tłuszczu z Fleur de Sel
Smażone w głębokim tłuszczu ciasto z Fleur de Sel to deser, który serwuje 72. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 8G tłuszczu i w sumie 139 kalorii. Za 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 6 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, ekstrakt z wanillanu, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 12%. Podobne przepisy obejmują Ciasto na ciasteczka smażone w głębokim tłuszczu z Fleur de Sel, Ciasto Na Ciasteczka Smażone W Głębokim Tłuszczu, oraz Ciasto Na Ciasteczka Smażone W Głębokim Tłuszczu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Dodaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól do dużej miski. Za pomocą trzepaczki wymieszaj miksturę, aby dodać wszystkie składniki.
Posmaruj masło w mikserze stojącym, aż się rozjaśni. Powoli dodawaj cukry i kontynuuj śmietankę, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodawaj jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym jajku. Dodaj wanilię. Na niskich obrotach dodaj mieszankę mąki. Po włączeniu ręcznie złóż kawałki czekolady.
Weź 2 łyżeczki ciasta lub jeśli używasz łyżki, weź dobrą miarkę i zwiń ją w kulki. Używam rąk, jest to szybsze i dużo łatwiejsze.
Połóż kulki ciasta na blasze do pieczenia i włóż je do zamrażarki, aż będą twarde, około 30 minut. Schłodzenie ciasta pomoże ciastku przykleić się do kulek ciastek.
Połącz mąkę, cukier i proszek do pieczenia w dużej misce. Weź trzepaczkę i daj miksturze kilka zawirowań, aby dodać składniki i rozbić wszelkie grudki.
Ubij jajko i seltzer, upewniając się, że dobrze się łączą. Chcesz, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany, więc w razie potrzeby dodaj więcej Seltzera, aby to osiągnąć.
W dużym garnku z grubym dnem podgrzej olej do 350 stopni F.
Pracując partiami, dodaj 3 schłodzone kulki ciasta do ciasta i obróć, aby całkowicie pokryć. Za pomocą widelca lub łyżki cedzakowej wyjmij każdą kulkę ciasta z ciasta, pozwalając, aby nadmiar ciasta kapał z powrotem do miski, a następnie bardzo ostrożnie wsuń go do gorącego oleju i powtórz.
Smażyć nie więcej niż 3 na raz, ponieważ nie chcesz, aby temperatura oleju spadła. Za pomocą łyżki cedzakowej odwróć je kilka razy, aż staną się złotobrązowe, łącznie około 3 minut.
Wyjmij chrupiące kulki ciasta z oleju na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć.
Posyp obfitą szczyptą fleur de sel i podawaj na ciepło. Miłej zabawy!
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka naprawdę dobrze komponują się z kremową Sherry, Maderą i Prosecco. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.