Ciasto marchewkowo-orzechowe
Ciasto marchewkowe i orzechowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 364 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka mielonego cynamonu, sody oczyszczonej, cukru cukierniczego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ciasto Marchewkowo-Orzechowe, Ciasto Marchewkowe Orzechowe, oraz Ciasto Marchewkowo-Orzechowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka jedna 9 lub 10 calowa patelnia rurowa.
Mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia przesiać i odstawić.
Ubić jajka z mielonym cynamonem, zmieloną gałką muszkatołową i zmielonym kardamonem przez 5 minut. Wymieszać z cukrem cukierniczym i dobrze wymieszać. Ubić w oleju roślinnym i kontynuować bicie przez 5 minut.
Na przemian dodawać mieszaninę mąki i mleko, 1 łyżkę na raz,do mieszaniny jaj. Łyżką wymieszać marchewki i orzechy włoskie.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę. Ciesz się nim ze szklanką mleka lub filiżanką herbaty.