Ciasto marchewkowo-jabłkowe z brązowo-maślaną glazurą
Ciasto marchewkowo-jabłkowe z brązowo-maślaną glazurą wymaga z grubsza 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 301 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać Spice cake mix, olej canolan, cukier puder, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Ciasto marchewkowo-jabłkowe z brązowo-maślaną glazurą, Francuskie ciasto czteropalczaste z rumianym maślanym lukrem przyprawowym, oraz Canolan Oil Pound Cake with rumiane Butter Glaze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, połączyć pierwsze 5 składników w dużej misce; ubić mikserem z niską prędkością przez 1 minutę lub aż dobrze połączone.
Dodać ciasto mix do mieszaniny maślanki; beat ze średnią prędkością 1 minutę lub do dobrze wymieszane. Wymieszać z marchewką i jabłkiem, aż się połączy. Podziel ciasto równomiernie na 3 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast pokryte sprayem do pieczenia.
Piec w 350 przez 20 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Fajne ciasta w patelniach na stojaku z drutu 10 minut.
Wyjąć ciastka z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować glazurę, roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu; gotować 6 minut lub aż lekko rumiane, często mieszając. Lekko schłodzić.
Połącz rumiane masło, 1 1/2 szklanki cukru pudru, ser śmietankowy, mleko, wanilia, i sól w średniej misce; ubić mikserem na małej prędkości 2 protokół lub do gładkiej.
Aby złożyć ciasto, umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż 1/4 szklanki glazury na warstwie ciasta. Top z drugiej warstwy i rozprowadzić z 1/4 szklanki glazury. Wierzch z trzecią warstwą. Pozostałą 1/2 szklanki cukru pudru wymieszać z pozostałą glazurą.
Rozłóż pozostałą glazurę na wierzchu ciasta.
Posypać posiekanymi orzechami pekan.