Ciasto Lemoniadowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z lemoniadą. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Ten przepis służy 16. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej, skórkę z cytryny, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Lemoniadowe, Ciasto Lemoniadowe, oraz Lemonade Cake III dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Rezerwa 2 łyżeczki. wymieszać do glazury; odstawić.
Umieść pozostałą mieszankę napojów w dużej misce.
Dodać 1/2 szklanki wody; mieszać do rozpuszczenia mieszanki.
Dodać suchy mix ciasta, śmietanę, jajka, olej i połowę skórki cytrynowej; ubić mikserem do wymieszania.
Wlać do nasmarowanej i posypanej mąką 12-filiżanki karbowanej miski rurowej lub 10-calowej miski rurowej.
Piec od 42 do 45 min. albo dopóki wykałaczka włożona w środek nie wyjdzie czysta. Fajne ciasto na patelni 10 min. Poluzuj ciasto z boków patelni nożem. Odwróć ciasto na stojak z drutu; delikatnie usuń patelnię. Fajne ciasto całkowicie.
Ciasto przełożyć na talerz.
Pozostałą mieszankę napoju i wodę ubić w średniej misce. Stopniowo wymieszać z cukrem, aż do wymieszania; skropić ciasto.
Posypać pozostałą skórką. Łyżka jagód do środka ciasta.