Ciasto Kruche Przyprawowe
Przyprawowe ciasto kruche może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 4 g białka i 13 g tłuszczu. Ten przepis służy 18 osobom. Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego cynamonu, soli, tłuszczu piekarskiego i melasy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 18%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kruche Ciasto Z Jabłkami, Kruche Ciasto Z Przyprawami Dyniowymi i Kruche Ciasto Z Dyni.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, sodę oczyszczoną, przyprawy i sól; pokroić w tłuszcz, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Wyjmij i odłóż 1 filiżankę do posypania. W drugiej misce ubij jajka, maślankę i melasę.
Dodaj do pozostałej mieszanki mąki; Dobrze wymieszać.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Posyp zarezerwowaną polewą.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto kruche. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "