Ciasto Kawowo-Pączkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z kawą i pączkami. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 318 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, mleko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 307 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cinnamon Streusel Coffee Cake Frappe + 350 Zł Dunkin ' Donuts Giveaway, Pączki miłośnika kawy, oraz Kawa i pączki lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj patelnię 1 łyżką masła.
W średniej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól, i gałka muszkatołowa; odstawić.
W dużej misce, pokonać pozostałe 4 łyżki, olej, cukier, i brązowy cukier na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian z mlekiem. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką. Zwiększ prędkość do średniej i pokonać mieszaninę tylko do łącznej, 20 do 30 sekund.
Dodać wanilię i pokonać jeszcze raz, po prostu połączyć, o 10 sekund.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Piec 30 do 35 minut, obracając ciasto w połowie pieczenia, aż tester ciasta włożony do ciasta wyjdzie czysty.
Przenieść ciasto do chłodzenia Stojak Zestaw wewnątrz blachy do pieczenia i ostudzić na patelni 10 minut.
Połącz cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i sól w małej misce. Podczas gdy ciasto jest jeszcze na patelni, posmaruj wierzch roztopionym masłem. Po upływie 10 minut Odwróć ciasto na stojak chłodzący i posmaruj ciasto roztopionym masłem.
Posypać cukrem cynamonowym, palcami wcierać go na boki.
Fajne ciasto całkowicie, 1 do 2 godzin.
Do glazury kawy: doprowadzić mleko gotować na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu (lub w kuchence mikrofalowej przez 20 do 30 sekund w średniej misce).
Ubić w proszku espresso, cukrze cukierniczym, soli i wanilii.
Skropić schłodzone ciasto i podawać.