Ciasto Kawowe Z Orzechami Kruszonkowymi
Kruszonka orzechowa ciasto kawowe to lacto ovo vegetarian śniadanie. Ten przepis serwuje 14 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga ekstraktu z migdałów, sody oczyszczonej, masła i orzechów włoskich. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto Kawowe Maple-Nut Streusel, Ciasto kawowe z kruszonką jabłkową (polewa z kruszonką pekan), oraz Ciasto Kawowe Streusel.
Instrukcje
W dużej misce masło śmietankowe i 2 szklanki cukru na lekką i puszystą masę.
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Pokonaj ekstrakty.
Połącz mąkę i sodę oczyszczoną. Stopniowo dodawać do kremowej mieszanki na przemian ze śmietaną, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Łyżka do połowy do natłuszczonego 10-calowego. patelnia do rur.
Połącz orzechy włoskie, mieszankę napojów, cynamon i pozostały cukier.
Posyp połowę ciasta. Na wierzch z pozostałą mieszanką ciasta i orzechów.
Piec w temperaturze 350° przez 60-70 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt, aby całkowicie ostygł.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto kawowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "