Ciasto Jagodowo-Cytrynowe
Ciasto jagodowo-cytrynowe to bezmleczne deser. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Udaj się do sklepu i odebrać ciasto mix, Skórka z cytryny, bitą lukier waniliowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto cytrynowo-jagodowe z lukrem cytrynowo-śmietankowym, Ciasto cytrynowo-kukurydziane z polewą cytrynową i sosem Borówkowo-kruszonym, oraz Ciasto jagodowo-cytrynowe z cytrynową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Smar i lekko DNA mąki tylko z dwóch 8-calowych lub 9-calowych okrągłych patelni, lub spryskać sprayem do pieczenia z mąką.
Zrobić i ostudzić ciasto zgodnie z zaleceniami na pudełku, używając całych jaj i dodając skórkę cytrynową z wodą i olejem.
Umieść 1 warstwę ciasta, zaokrągloną stroną w dół, na talerzu do serwowania.
Rozprowadzić 2/3 szklanki ciasta nadzienie na warstwę. Wierzch z drugą warstwą, zaokrąglony bok do góry. Strona mrozu z lukrem, budując lekką krawędź na wierzchu ciasta.
Rozłóż 2/3 filiżanki ciasto nadzienie na wierzchu ciasta do matowej krawędzi. Przechowywać luźno w lodówce.