Ciasto Herbaciane Nasączone Mandarynką
Namoczone w mandarynce ciasto herbaciane wymaga około 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Za 71 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 10. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 535 kalorii, 7G białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. 15 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga skórki pomarańczowej, soli, soku z cytryny i jajek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tres Leches ciasto herbaciane z miodem Riesling namoczone owoce, Irish Tea Brack (Chleb Rodzynkowy Nasączony Herbatą), oraz Irish Tea Brack (Chleb Rodzynkowy Nasączony Herbatą) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Posmaruj masłem 6-szklankową Bochenek. Wyłóż spód pergaminem lub woskowanym papierem, mocno dociskając.
Wlej bułkę tartą na patelnię i potrząśnij, aby pokryć boki, a następnie wyrzuć dodatkowe okruchy. W małej misce połącz skórkę z mandarynki, sok z mandarynki i sok z cytryny. Wymieszaj i odstaw na bok. Przesiej razem przesianą mąkę, sodę oczyszczoną i sól. W mikserze wyposażonym w nasadkę łopatkową (lub za pomocą miksera ręcznego) posmaruj masło na puszystą masę.
Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.
Dodawaj jajka po 1 na raz i dobrze wymieszaj. Gdy mikser pracuje na niskich obrotach, dodawaj naprzemienne partie suchych składników i maślanki, aż ciasto zostanie po prostu wymieszane.
Dodaj sok owocowy i skórkę i wymieszaj.
Wlać do przygotowanej patelni i ustawić na blasze.
Piecz na blasze, aż ciasto będzie twarde na środku, a tester włożony do środka wyjdzie suchy i czysty (kilka okruchów jest w porządku), 70 do 80 minut.
Gdy ciasto jest gotowe, ostudzić na patelni 15 minut (nadal będzie ciepło). Przesuń nożem po bokach patelni. Ustaw ruszt na blasze z bokami (aby złapać glazurę) i odwróć ciasto na ruszt. Zdejmij woskowany papier. Za pomocą basta z indyka lub pędzla do ciasta rozprowadź glazurę na wierzchu i bokach ciasta i pozwól namoczyć. Powtarzaj, aż cała glazura zostanie zużyta, w tym glazura, która kapała na blachę.
Ostudź w temperaturze pokojowej lub zawiń w folię w lodówce (dobrze zapakowane, ciasto wytrzyma do tygodnia).
Podawać w temperaturze pokojowej, w cienkich plasterkach.
Glazura: w misce wymieszaj soki i cukier, aż cukier się rozpuści.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 320 dolarów za butelkę.
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, gorących, miodowych owoców i zielonych śliwek. Świeże, tłuste i giętkie smaki pomagają winu zrównoważyć i nasycić.Wykonane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir uprawianych w najlepszych mikroklimatach w Szampanii. Chardonnay jest zbierany z Grand Cru z Côte des Blancs, a Pinot Noir pochodzi z Grand Crus z Montagne de Reims i krawędzi Vallée de la Marne.Po zbiorach winogrona są prasowane natychmiast w domach prasowych w winnicach. Pierwsze tłoczenie to tylko sok używany do tego wina. Mieszanie następuje po fermentacji pierwotnej, końcowe cuvée kończy fermentację wtórną w butelce w chłodnych piwnicach Taittingera.O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, zafascynował się otaczającym go światem przyrody, od spacerów po lesie, patrzenia ze wzgórz i słuchania pociągówktóre przewoziły lokalne minerały. Po studiach ekonomicznych w szkole Sebastião postanowił zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a takzawsze udaje się znaleźć niezwykłe piękno, oferując w ten sposób promyk nadziei. Jego praca koncentruje się na bioróżnorodności planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez ludzi. Zdjęcie wybrane do kolekcji Taittinger to stwierdzenie tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życie, proste i spokojne.