Ciasto Garbanzo Z Pomarańczową Przyprawą
Pomarańczowa przyprawa Garbanzo ciasto trwa około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten deser ma 163 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 6 i kosztuje 46 centów za porcję. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, fasolę garbanzo, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Czekoladowo-Pomarańczowe Ciasto Fasolowe Garbanzo (Bezglutenowe), Ciasto Z Przyprawami Pomarańczowymi, oraz Ciasto Z Przyprawami Pomarańczowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 8-calową kwadratową formę do ciasta lub wyłóż papierem do pieczenia.
Przetwarzaj fasolę garbanzo w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodaj cynamon i goździki i pulsuj, aż się połączą.
Dodaj jajka, cukier, proszek do pieczenia i skórkę pomarańczową; przetwarzaj, aż się połączą. Wymieszaj sok pomarańczowy z mieszanką garbanzo.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 50 minut.
Wyjmij ciasto z patelni i całkowicie ostudź na ruszcie przed pokrojeniem w kwadraty.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.