Ciasto Dyniowo-Czekoladowe
Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 458 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz proszek do pieczenia, masło, wanilia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Dyni, Ciasto Z Dyni, oraz Ciasto Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. smar 12-cup karbowany rurka ciasto pan ze skróceniem; lekko mąki. W średniej misce wymieszać mąkę, przyprawę do ciasta z dyni, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; odstawić.
W dużej misce, beat masło, brązowy cukier i cukier granulowany z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż kremowy.
Dodawać jajka, po jednym na raz, bijąc na małej prędkości po każdym dodaniu, aż do wymieszania.
Dodać dynię i 2 łyżeczki wanilii; ubić na średniej prędkości, aż do wymieszania. Na małej prędkości, ubić mieszankę mąki na przemian z 1/2 szklanki mleka, aż będzie gładka. Wymieszać w 1 szklance czekolady. Łyżka ciasto na patelni.
Piec 55 do 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki glazury, aż będą gładkie i gęste.
Mżawka glazury na ciasto.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki czekolady.