Ciasto czekoladowo-rumowe dziadka
Ciasto czekoladowo-rumowe dziadka może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje 64 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, rum, soda oczyszczona i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Ciasteczka dziadka, oraz Ziemniaki Party dziadka.
Instrukcje
Masło ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie puszyste; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodać rum; ubijać do wymieszania.
Mąkę połączyć z 5 kolejnymi składnikami; dodać do masy cukrowej na przemian z gorącą wodą, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu; wymieszać aromaty.
Wlać ciasto do 2 natłuszczonych i zalanych mąką 9-calowych okrągłych tortownic.
Piec w 350 przez 27 minut (ciasto nie będzie testować całkiem zrobione). Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Rozprowadzić 1 szklankę musu lukier między warstwami. Wierzch i boki ciasta z pozostałym lukrem.
Dekorować, w razie potrzeby. Przykryć i schłodzić 8 godzin. Przechowywać w lodówce.