Ciasto Czekoladowo-Piernikowe-Toffi

Ciasto Czekoladowo-Piernikowe-Toffi
Jedna porcja zawiera 676 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.34 za porcję. Jeśli masz bitą śmietanę imbirową, brązowy cukier, melasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto piernikowe z sosem toffi maślanym rumem, Ciasto czekoladowo-daktylowe z czekoladową glazurą toffi, oraz Ciasto czekoladowo-daktylowe z czekoladową glazurą toffi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przygotuj bitą śmietanę imbirową zgodnie z Instrukcją w Kroku 1 przepisu (poprzez schłodzenie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
ImbirImbir
3
Mikrofalowe kąski czekolady w kuchence mikrofalowej bezpiecznych misce w wysokiej 1 do 1 1/2 minuty lub do stopienia i gładkie, mieszając w odstępach 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Beat brązowy cukier i masło na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż dobrze wymieszane (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
5
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Dodać roztopioną czekoladę, ubijając aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
7
Mąkę przesiać i dodać 5 składników. Stopniowo dodawać do mieszaniny czekolady na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać razem gorącą wodę i kolejne 2 składniki. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
8
Mieszanina spieni się.) Stopniowo mieszaj mieszaninę melasy i wanilii w mieszaninę czekolady aż do wymieszania. Łyżka ciasto do 3 smarowane i mąki 8-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MelasaMelasa
WaniliaWanilia
9
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni do stojaków z drutu i całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Tymczasem przygotuj jedwabisty Ganache.
11
Umieść 1 warstwę ciasta na stojaku na ciasto lub talerzu do serwowania.
12
Posmarować połową ganache; posypać 1/2 szklanki bitów toffi. Wierzch drugą warstwą ciasta; rozprowadzić pozostałym ganache i posypać pozostałymi 1/2 szklanki toffi. Wierzch pozostałą warstwą ciasta. Przykryć i schłodzić 2 do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Zakończ przygotowanie bitej śmietany imbirowej zgodnie z Instrukcją w Kroku 2 przepisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
ImbirImbir
14
Wierzch i boki ciasta rozłożyć bitą śmietaną tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Dekorować, w razie potrzeby.

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn