Ciasto czekoladowo-miętowe wymaga z grubsza 6 godzin i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 1863 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz plus 3 łyżki masła, grubo i paski cukierki mięty pieprzowej, ekstrakt z mięty pieprzowej i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Miętowe Lody, Czekoladowo-Miętowa Bułka Z Lodami, oraz Mleczna Czekolada Miętowa Lody Ciasto Crunch dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Masło pokroić w plastry i dodać do średniej żaroodpornej miski wraz z kawałkami czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Chipsy
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Umieść miskę na 1 cal gotującej się wody, upewniając się, że miska nie dotyka wody. Gdy masło i czekolada zaczną się topić, wymieszać, aby połączyć i usunąć z ognia. Drobno zmiażdżyć wafle czekoladowe w robocie kuchennym, aż stanie się dobrym posiłkiem. W dużej misce połącz okruchy wafla z roztopioną czekoladą i zmiksuj, aż okruchy zostaną zwilżone. Rezerwa heaping 1 szklanka mieszanki okruchów w małej misce. Wciśnij pozostałą mieszaninę okruchów na dnie i po bokach formy sprężynowej o średnicy 9 cali z wysokimi bokami o wysokości 3 cali. Zamrozić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Czekoladowe Waflowe
Czekolada
Masło
Wafel
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Patelnia Springform
Cukierki Peachie-o
3
Do glazury: w dużym rondlu o grubym dnie doprowadzić śmietanę i syrop kukurydziany do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Krem
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i ubijać, aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Do nadzienia: szybko wymieszać lody, zmiażdżone cukierki i wyodrębnić w dużej misce drewnianą łyżką do wymieszania. Połowę masy lodowej wyłożyć na zamrożoną skórkę i rozprowadzić. Na patelni springform równomiernie rozsypać zarezerwowane okruchy ciastek na lodach, delikatnie naciskając okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Lody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
łyżka Drewniana
Cukierki Peachie-o
6
Połowę polewy czekoladowej polewamy ciasteczkami i lody zamrażamy na około 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa Czekoladowa
Lody
Pliki Cookie
7
Kiedy będziesz gotowy do powtórzenia warstw, umieść szkliwo z powrotem na małym ogniu, tylko do wylewania, ale nie ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
8
Wyjmij patelnię springform z zamrażarki i powtórz z pozostałymi lodami i polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
9
Włożyć z powrotem do zamrażarki na co najmniej 3 godziny lub na noc.
10
Wyjmij ciasto z zamrażarki około 20 minut przed podaniem, aby ułatwić usunięcie boków sprężyny. Zwolnij boki patelni i przenieś ciasto na talerz. Zerwać nieregularne kawałki cukierków kruche i odkleić folię, jak idziesz. Naciśnij kruche pionowo, cukierki stronie się, na górze i po bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
11
W małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu gotować cukier, 3/4 szklanki wody i syrop kukurydziany, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować, bez mieszania, aż termometr cukierki rejestruje 300 stopni F, O 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Cukierki Sour Brite Octopus
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Patelnia Z Sosem
12
Umieść 24-calowy arkusz folii na powierzchni roboczej. Bądź bardzo ostrożny, syrop jest bardzo gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
13
Wrzący syrop wlać szerokimi zygzakowatymi liniami przez folię. Pracując szybko i używając naoliwionej metalowej szpatułki, rozprowadź syrop równomiernie na folii, pozostawiając 1-calową granicę. Natychmiast posypać wszystkie cukierki, naciskając większe kawałki do syropu, aby upewnić się, że trzymać. Uważaj, aby nie dotknąć syropu. Całkowicie fajne.
Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.