Ciasto Czekoladowo-Miętowe
Ciasto czekoladowo-miętowe wymaga około 25 minut od początku do końca. Na 48 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką wodę, masło, czekoladowy ganache i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Miętowe Ciasto Czekoladowe, Ciasto Miętowo-Czekoladowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Miętowe Z Kremem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić kęsy czekoladowe w wysokiej misce w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund, aż stopią się (około 1 1/2 minuty). Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Beat zmiękczone masło i brązowy cukier na średniej prędkości z mikserem elektrycznym o 5 minut lub do dobrze wymieszane.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodać roztopioną czekoladę, ubijając aż do wymieszania.
Przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Stopniowo dodawać do mieszaniny czekolady na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać 1 szklankę gorącej wody w powolnym, stałym strumieniu, bijąc z niską prędkością, aż do wymieszania. Wymieszać wanilią. Łyżka ciasto równomiernie do 2 smarowane i mąki 10-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na stojakach z drutu.
Rozłóż lukier miętowy równomiernie między warstwami ciasta.
Rozprowadzić czekoladowy Ganache równomiernie na wierzchu i bokach ciasta.