Ciasto Czekoladowo-Bourbonowe

Ciasto Czekoladowo-Bourbonowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta czekoladowo-Bourbonowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 522 kalorie. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, orzechy laskowe, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Bourbon Layer Cake z Ganache Bourbon i mleczną czekoladą maślaną, Bourbon Crepe Cake with Bourbon Caramel Chocolate Ganache, oraz Ciasto Czekoladowe Bourbon.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Nasmaruj patelnię tortową o wymiarach 9 x 2 cale, wyłóż dno papierem do pieczenia i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
3
Bourbon i cukier połączyć w dużym rondlu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę i masło, mieszając, aż będzie gładkie. Odstawić i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5
Beat w jajkach, jeden po drugim, aż bardzo dobrze wymieszane. Złożyć w mące i 1 1/2 łyżki kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej. Ustaw patelnię w dużej patelni do pieczenia wypełnionej do głębokości 1 cala gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
7
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę i 15 minut, polewając syropem co 15 minut po wyrośnięciu skórki na powierzchni ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Fajne ciasto; przykryć i przechowywać w lodówce 6 godzin lub na noc.
9
Ciasto przełożyć na talerz, a pozostałą 1 łyżką kakao zmielić. Top z orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia7
Magazyn