Ciasto Czekoladowo-Bourbonowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta czekoladowo-Bourbonowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 522 kalorie. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, orzechy laskowe, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Bourbon Layer Cake z Ganache Bourbon i mleczną czekoladą maślaną, Bourbon Crepe Cake with Bourbon Caramel Chocolate Ganache, oraz Ciasto Czekoladowe Bourbon.
Instrukcje
Nasmaruj patelnię tortową o wymiarach 9 x 2 cale, wyłóż dno papierem do pieczenia i odstaw na bok.
Bourbon i cukier połączyć w dużym rondlu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę i masło, mieszając, aż będzie gładkie. Odstawić i ostudzić do temperatury pokojowej.
Beat w jajkach, jeden po drugim, aż bardzo dobrze wymieszane. Złożyć w mące i 1 1/2 łyżki kakao w proszku.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej. Ustaw patelnię w dużej patelni do pieczenia wypełnionej do głębokości 1 cala gorącą wodą.
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę i 15 minut, polewając syropem co 15 minut po wyrośnięciu skórki na powierzchni ciasta.
Fajne ciasto; przykryć i przechowywać w lodówce 6 godzin lub na noc.
Ciasto przełożyć na talerz, a pozostałą 1 łyżką kakao zmielić. Top z orzechami laskowymi.