Ciasto czekoladowe z Ganache i pralinki polewa może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, ekstraktu z wanilanu, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe Pralinki Do Lodów, Pear Spice Cake With Walnut Praline Topping, oraz Pear Spice Bundt Cake With Walnut Praline Topping.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 9-calową patelnię z nieprzywierającym sprayem. Linia z pergaminem. Spray pergamin. Pył zwilżony, wypłukując nadmiar.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
Umieścić masło i kakao w proszku w mediumbowl.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Masło
3
Zalać 1/2 szklanki wrzącej wody; wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
Odstawić 2 minuty; trzepaczka do wymieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Trzepaczka, cukier, soda oczyszczona i gruba sól w innej średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Sól Gruboziarnista
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
W dużej misce ubić maślankę, jajko i wanilię. Stopniowo mieszanka whiskcocoa do mieszaniny maślanki; whiskuntil gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Wanilia
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodaj mieszankę mąki w 3 dodatkach, ubijając, aby wymieszać między dodatkami (ciasto będzie cienkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Piec ciasto, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 30 minut.Schłodzić na patelni 10 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi paska, aby uwolnić ciasto. Odwróć na stojaku; usuń patelnię i pergamin. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
Patelnia
1
Miejsce czekolady i śmietany kuchenki mikrofalowej bezpieczne miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Podgrzewać w kuchence mikrofalowejw 15-sekundowych odstępach, mieszając od czasu do czasu, aż stopią się i będą gładkie. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Odstawić do rozłożenia, około 30 minut.
4
Rozłóż na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Transfercake na talerz. Chill 2 godziny i do 1 dnia.
1
Pierwsze 3 składniki wymieszać w dużym rondlu na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia. Gotować 1 minutę bez mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; ubij w cukrze ivanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Dodaj pekan; wymieszać tylko do włączenia.Szybko wlać pralinkę na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Praliny
Orzeszki Pekan
4
Rozłóż justto krawędzi (topping zestawy szybko). DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryj cakedome. Przechowywać w temperaturze pokojowej.