Ciasto czekoladowe w słoiku II
Need a deser wegetariański? Ciasto czekoladowe w słoiku II może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 80. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 69 kalorii. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać kakao w proszku, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Sałatka Z Ciecierzycy I Quinoa Mason Jar, Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową, oraz Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Umyć 8 (kufel) proste, szerokie słoiki do konserw w gorącej wodzie z mydłem. Dobrze spłucz, osusz i pozwól im osiągnąć temperaturę pokojową. Dobrze nasmaruj wnętrze słoika.
W średniej misce przesiać mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Odstawić.
W dużej misce, masło śmietankowe z połową masła, aż puszyste.
Dodać jajka i pozostały cukier i ubić.
Dodać wanilię i mus jabłkowy i połączyć.
Dodać mieszaninę mąki w trzech krokach, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Wlać 1 szklankę ciasta do każdego słoika i ostrożnie usunąć ciasto z obręczy.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 40 minut.
Podczas pieczenia ciast sterylizuj pokrywki i pierścienie, gotując je w rondlu z wodą. Przechowywać w gorącej wodzie do momentu użycia.
Po zakończeniu pieczenia ciasta wyjmij słoiki z piekarnika. Upewnij się, że felgi słoików są czyste. (Jeśli nie, słoiki nie uszczelnią się poprawnie). Podczas gdy słoiki są jeszcze gorące, umieść pokrywki na słoikach i mocno przykręć pierścienie. Słoiki zapieczętują się, gdy ostygną.
Umieść słoiki na blacie i słuchaj, aby "ping" podczas zamykania. Jeśli przegapisz "ping", poczekaj, aż będą całkowicie chłodne i naciśnij górną część pokrywy. Jeśli w ogóle się nie ruszy, jest zapieczętowany.
Otwarte słoiki należy przechowywać w lodówce i spożywać w ciągu 2 tygodni. Zamknięte słoiki można umieścić w zamrażarce.