Ciasto Czekoladowe Malinowe
Ciasto czekoladowe z malinami według przepisu można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut . Jedna porcja zawiera 665 kalorii , 7 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 1,01 USD za porcję. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka mleka, mąki, barwników spożywczych i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżeczkową ocenę 0% . Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Babeczki malinowe z polewą malinową , Ciasto surowej wegańskiej czekolady i malin oraz Wegańskie ciasto czekoladowo-malinowe .
Instrukcje
Linia trzecia nasmarowana 9 cali. okrągłe formy do pieczenia z woskowanym papierem i papierem do smarowania; odłożyć na bok. W dużej misce połącz pierwsze sześć składników.
Połącz maślankę, olej i wanilię; dodać do suchych składników.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu; pokonać 2 minuty. Stopniowo dodawaj kawę (ciasto będzie rzadkie).
Wlać ciasto do przygotowanych foremek.
Piec 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Ochłodzić 10 minut przed wyjęciem z patelni na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Aby wypełnić, w małym rondlu wymieszaj mąkę i mleko, aż masa będzie gładka. Gotuj na średnim ogniu przez 1 minutę lub do momentu zgęstnienia, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce utrzyj tłuszcz i masło na jasną i puszystą masę. Stopniowo dodawaj cukier puder i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj schłodzoną mieszaninę mleka; ubijaj 4 minuty lub do momentu, aż masa będzie jasna i puszysta. W razie potrzeby dodaj likier, sól i barwnik spożywczy.
W razie potrzeby wyrównaj wierzch ciasta.
Połóż jedną warstwę na talerzu do serwowania; posmarować około 2 łyżkami dżemu.
Pozostałe warstwy ułożyć na woskowanym papierze; Jedną z pozostałych warstw posmaruj pozostałym dżemem.
Rozsmaruj 1/2 szklanki nadzienia na cieście na talerzu tak, aby nie przekraczać 1/4 cala krawędzi. Na wierzch wyłóż ciasto pokryte dżemem i posmaruj pozostałym nadzieniem. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
W dużej misce utrzyj ser śmietankowy i masło na gładką masę. Ubić z kakao i likierem. Stopniowo ubijaj cukier puder, aż masa będzie jasna i puszysta. Posmaruj wierzch i boki ciasta. Przechowywać w lodówce.