Ciasto cytrynowo-malinowe z kruszonką
Ciasto cytrynowo-malinowe z kruszonką może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest na 24 osoby. Jedna porcja zawiera 172 kalorie , 2 g białka i 10 g tłuszczu . Za 46 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, tłuszczu, dżemu malinowego i soku z cytryny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Ciasto jagodowe z kruszonką z lukrem cytrynowym , Ciasto dyniowo-orzechowe z kruszonką - bezglutenowe, bez soi, wegańskie i Babeczki malinowe z lukrem malinowym .
Instrukcje
W dużej misce ubij smalec, masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Wbij jajka i wyciągnij.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawaj do kremowej mieszanki i dobrze wymieszaj. Odłóż 1 szklankę ciasta.
Resztę ciasta wyłóż na natłuszczoną blachę do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Połącz serek śmietankowy i krem cytrynowy; nałóż łyżką na ciasto. W małej misce ubij dżem; wymieszaj z malinami. Łyżką nakładaj porcje na mieszankę cytrynową. Łyżką nakładaj odłożone ciasto na wierzch.
Aby przygotować kruszonkę, w małej misce wymieszaj mąkę, cukier i migdały.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić na kratce.
Wymieszaj składniki lukru i polej nim ciasto.