Ciasto bananowo-orzechowe
Przepis na ciasto bananowo-orzechowe można przygotować w około 50 minut . Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 52 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 341 kalorii , 5 g białka i 14 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mąkę, pół na pół śmietanę, banany i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 29% , co nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Torta Di Banana (ciasto bananowe) , ciasto owsiane z kokosem i pekanami i imbirem .
Instrukcje
W dużej misce ubij tłuszcz i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij banany i wanilię.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Dodawać naprzemiennie do ubitej masy z maślanką. Wymieszać z orzechami.
Wlać do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Piecz w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź w foremkach przez 10 minut, a następnie przełóż na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Do nadzienia wymieszaj cukier, mąkę, śmietanę i masło w rondlu. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj orzechy, sól i wanilię; ostudź.
Rozłóż nadzienie na jednym cieście stroną kokosową do góry.
Połóż drugą warstwę na wierzchu, stroną kokosową do góry.
Do lukrowania w małej misce ubij smalec, cukier puder, wanilię i tyle mleka, aby uzyskać konsystencję lukru. Lukruj tylko boki ciasta. Jeśli chcesz, ciasto można zrobić bez lukrowania.