Ciastka wiśniowo-czekoladowe z bitą śmietaną Kirsch
Ciastka wiśniowo-czekoladowe z bitą śmietaną Kirsch może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 559 kalorii, 7G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sól, proszek do pieczenia, dżem wiśniowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 35%. Podobne przepisy to Ciastka wiśniowo-czekoladowe z bitą śmietaną Kirsch, Truskawkowe ciastka z miętą i bitą śmietaną, oraz Tort czekoladowy z bitą śmietaną wiśniową.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, i sól w dużej misce; trzepaczka do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodać masło i wcierać opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sucha Przyprawa Rub
4
Wymieszać w czekoladzie. Ubić mleko i jajko w małej misce, aby wymieszać. Stopniowo dodawać mieszaninę mleka do suchych składników, podrzucając, aż ciasto zbierze się w wilgotnych grudkach. Zbierzcie razem ciasto. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i delikatnie zagnieść 5 obrotów, aby połączyć. Uformuj delikatnie w 8-calowy kłodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Ciasto
Mleko
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Przetnij kłódkę w poprzek na 8 rund; uformuj każdy na 2 1/2x3 / 4-calowe okrągłe. Układaj rundy na przygotowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Piec herbatniki, aż DNA są złote i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 15 minut. Schłodzić na stojaku 15 minut. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Całkowicie fajne. Owiń w folię i przewiń do piekarnika 177° 10 minut przed kontynuowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Herbatniki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
1
Połączyć wiśnie, cukier i kirsch w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Kirsch
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odstawić, aż cukier się rozpuści i wytworzy soki, rzucając od czasu do czasu, około 3 godzin. Soki wiśniowe przecedzić na ciężki średni rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wymieszać w dżemie. Gotować na średnim ogniu, aż dżem się rozpuści, a soki tworzą gęsty syrop, często mieszając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Dżem
4
Syrop wymieszać z wiśniami. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Syrop
5
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
1
Ubij śmietanę, cukier i kirsch w dużej misce, aż uformują się szczyty. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kirsch
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Ciepłe herbatniki przeciąć poziomo na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Herbatniki
3
Połówki dolne umieścić w płytkich miseczkach. Łyżka mieszanki wiśniowej i śmietany. Przykryć biszkoptowym topem i podawać.