Ciastka i miętowe ciasto lodowe
Ciasteczka i miętowe ciasto lodowe może być tylko deser, którego szukasz. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Ten przepis służy 15. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz kakao w proszku, olej roślinny, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Domowe Ciasto Z Lodami Crunch.
Instrukcje
W partiach 5 ciasteczek na raz, sproszkować ciasteczka w blenderze, aż dobrze. Ustaw ostatnią partię 5 pokruszonych ciastek na bok; umieść pozostałe ciasteczka na dnie patelni o wymiarach 9x13 cali i wygładź w skórce.
Roztopić masło w rondlu na małym ogniu i wymieszać cukier, kakao i olej roślinny w gładką mieszankę.
Wlać ubite jajka i stale ubijać, aż mieszanina będzie gorąca (nie gotować) i zagęszczona do krętej konsystencji, około 5 minut.
Zagęszczoną krówkę zalać pokruszoną skórką z ciastek, wygładzić w warstwę i zamrozić ciasto co najmniej 30 minut.
Ustaw lody miętowe, aby zmiękły na około 10 minut.
Zmiękczone lody pokroić w plasterki, a plasterki lodów ułożyć na nadzieniu krówkowym. Lody wygładzić na równą warstwę, a na wierzchu posypać pokruszone ciastka do dekoracji. Zamrozić deser na 1 do 2 godzin przed podaniem.