Ciasteczka z kminku z Dulce de Leche
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Ciasteczek z kminkiem z Dulce de Leche. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 367 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sodę oczyszczoną, masło, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Dulce De Leche Bat Cookies, oraz Ciasteczka Dulce de Leche.
Instrukcje
Śmietanę z cukrem i masłem w dużej misce lub mikserze tortowym, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać żółtka, skórkę z cytryny, sok z cytryny i kminek i wymieszać, aż wszystkie składniki są dobrze połączone.Przesiać mąkę i sodę oczyszczoną do mieszaniny masła i mieszać, aż po prostu połączone. Ciasto będzie dość miękkie.
Umieść ciasto na dużym kawałku folii i uformuj w kłódkę o średnicy 1 ½ cala. Skręć końce plastiku bezpiecznie, a następnie umieść w zamrażarce, aż staną się twarde.Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Rozpakować ciasto i pokroić w plastry ¼ cala.
Umieść ciasteczka na przygotowanej blasze do pieczenia około 2 cali od siebie.
Piec aż tylko złoty, o 12 protokół.Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia przez 2 minuty na blasze do pieczenia, a następnie przesuń je na stojaku z drutu do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku, aż będzie gotowy do serve.To zrób dulce de leche: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Mleko skondensowane wlać do naczynia piekarnika, dodać wanilię i gałkę muszkatołową i dobrze wymieszać. Przykryć folią, umieść naczynie w gorącej kąpieli wodnej i piec, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie karmelizować, około 2 ½ godziny.
Zdjąć folię i ostudzić. Przechowywać w lodówce w szklanym słoiku, aż będzie gotowy do serve.To złóż ciasteczka w kanapki: użyj szpatułki, aby rozprowadzić około 2 łyżeczki dulce de leche na płaskiej (dolnej) stronie ciastka, a następnie umieść kolejne ciastko na górze.