Ciasteczka Linzer
Ciasteczka Linzer mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jeśli masz proszek do pieczenia, blanszowane migdały, dżem malinowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), Ciasteczka Linzer, oraz Ciasteczka Linzer.
Instrukcje
Masło śmietankowe w dużej misce; stopniowo dodawać 1 szklankę cukru, ubijając, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodać jajka i wanilię, dobrze ubijając; wymieszać zmielone migdały, dobrze wymieszać.
Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon przesiać w małej misce do mieszania; stopniowo dodawać do śmietany, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Rozwałkuj jedną czwartą ciasta do grubości 1/4 cala między dwoma kawałkami woskowanego papieru, utrzymując pozostałe ciasto schłodzone do momentu użycia.
Wytnij za pomocą karbowanego 2-calowego okrągłego noża; umieść połowę ciastek na lekko nasmarowanych arkuszach ciastek.
Wytnij Centra z pozostałych ciasteczek, używając okrągłego noża 3/4 cala; umieść na lekko nasmarowanych arkuszach ciasteczek.
Piec w temperaturze 350 przez 10 do 12 minut.
Wyjąć z arkuszy ciastek i schłodzić na stojakach z drutu. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Rozprowadź niewielką ilość dżemu Na spodzie każdego solidnego ciastka. Top z pozostałych ciasteczek zrobić kanapki. Cukier puder przesiać na wierzch ciasteczek. Wypełnij wycięcia dżemem. Przechowywać w szczelnych pojemnikach.