Ciasta jęczmienne i porzeczkowe przyklejane do żeberek
Ciasta jęczmienne i porzeczkowe przyklejane do żeberek to bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Za $1.11 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 17g tłuszczu i w sumie 359 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szalotki, tymianku, porzeczek i jajka. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 59%. Podobne przepisy obejmują Żeberka Wołowe Z Czerwonej Porzeczki, Trzymaj się żeberek-kebaby z kurczaka, oraz Ciasta Z Czerwonej Porzeczki.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu dodaj 3 łyżki oleju.
Dodaj czosnek, szalotkę, tymianek i jęczmień; gotuj przez 2 do 3 minut, aż zmiękną.
Dodaj bulion z kurczaka i zagotuj mieszaninę. Przykryj i zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Gotuj przez 30 minut, aż jęczmień zmięknie i wchłonie płyn.
Usuń gałązki tymianku. Złożyć porzeczki i pietruszkę.
Usuń jęczmień na tacę wyłożoną pergaminem. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w lodówce. Po schłodzeniu dodaj mieszankę jęczmienia do miski.
Wymieszaj mąkę i jajko. Uformuj mieszankę w 3-calowe placki i ułóż na półmisku.
Na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu dodaj pozostały olej. Smaż ciastka przez 1 do 2 minut z każdej strony.
Wyjmij z patelni i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Dr. poluzować Dr. L Riesling z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Dr L Riesling
"...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie suchym Riesling... Po cytrynowym, zielonym jabłku, mokrym kamieniu i lekko kwiatowym aromacie następuje chrupiące, nasycone łupkiem podniebienie i wykończenie soczystych cytrusów i jabłek, olejów orzechowych, soli mineralnych i mokrego kamienia..."- Wine Advocate " to wino musi być jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. "Wprowadzający" Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się smakami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi sporą ilością orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif."- Magazyn Food & Wine