Chutney Z Jabłkami
Need a bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przyprawy? Chutney jabłkowy może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 62 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, brązowy cukier, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 117 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to saunth chutney lub Sonth Chutney / słodki tamaryndowy chutney, Chutney Z Jabłkami, oraz Chutney Z Jabłkami.
Instrukcje
Połącz składniki i gotuj na wolnym ogniu: wszystkie składniki (posiekane jabłka, cebula, ocet jabłkowy, brązowy cukier, skórka pomarańczowa, starty imbir, cynamon) włóż do średniego rondla i wymieszaj, aby połączyć.
Podgrzać na wysokiej doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez około 40 minut.
Odkrywaj i gotuj nadmiar płynu: Odkrywaj i gotuj na małym ogniu przez kilka minut, aby ugotować nadmiar płynu.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.