Chutney z daktylem i morelami
Chutney Date i Morelowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Jeśli masz daktyle, ocet jabłkowy, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 15%. Spróbuj Chutney z tamaryndowca / Sweet Chutney for Chaat s, Tamaryndowy Chutney Date , słodki Tamaryndowy Chutney dla Chaat, oraz Plum & Date Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść suszone morele w średniej misce. Przykryć wrzącą wodą i odstawić na 1 godzinę.
Połącz morele, daktyle i kolejne 8 składników (przez cebulę) w średnio ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać kolendrę.
Zapakuj chutney w czyste słoiki. Okładka i chłodny chutney całkowicie; chill.
Uwaga: Chutney Przechowywać w lodówce do sześciu tygodni.