Chutney Imbirowo-Tamaryndowy (Inji Puli)
Chutney imbirowo-Tamaryndowy (Inji Puli) jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka imbiru, cukru turbinado, chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Imbir Chutney lub Inji Chutney / Przystawka do Idli Dosa, Wieprzowina Tamaryndowa z chutneyem ananasowo-imbirowym, oraz Tamaryndowy Chutney Date , słodki Tamaryndowy Chutney dla Chaat dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju kokosowego w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu (olej kokosowy ma bardzo niski punkt palenia, więc należy uważać, aby nie dopuścić do zbyt gorącego).
Dodać imbir i chile i gotować, mieszając, aż imbir zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Rozpuścić koncentrat tamaryndowca w 1/2 szklanki gorącej wody.
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju kokosowego na małej patelni ciężkiej na średnim ogniu, a następnie gotować nasiona gorczycy, aż zaczną pop i / lub włączyć szary.
Dodać płatki czerwonej papryki i curry liści (jeśli jest używany), pokrycie patelni natychmiast, i mieszać, aż liście curry są chrupiące.
Dodać mieszankę przypraw do mieszaniny imbiru wraz z cayenne, asafetida i sól i gotować na średnim ogniu, mieszając, 1 minutę.
Dodaj płyn tamaryndowca i jagnięcinę i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż mieszanina stanie się nieco gęsta i syropowata, około 2 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Indyjskie składniki można zamówić pocztą Kalustyans.com. * Chutney trzyma, schłodzone, 2 tygodnie. Przepłukać przed podaniem.