Chudy placek z truskawkami i śmietaną
Chude truskawki i ciasto śmietankowe wymaga około 5 godzin i 20 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 333 kalorie, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. mieszanka wanilii, twarogu, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto z truskawkami i śmietaną, Chude truskawki i śmietankowe naleśniki czekoladowe, oraz Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. w średniej misce wymieszaj mąkę, sól i 1/4 szklanki oleju widelcem, aż mieszanina uzyska konsystencję grubych okruchów.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała woda zostanie wchłonięta i ciasto skleja się.
Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć do 4-calowej rundy.
Umieść między arkuszami woskowanego papieru. Wałkiem do ciasta rozwałkuj ciasto na 12-calową rundę.
Usuń górny arkusz woskowanego papieru. Ostrożnie przenieś ciasto okrągłe na 9-calowy szklany talerz ciasta; Usuń woskowany papier. Delikatnie wciśnij dolną i górną stronę płyty, uważając, aby nie rozciągnąć ciasta.
Złóż i zwiń krawędź pod, nawet z płytą; krawędź fletu. Dno i bok ciasta dokładnie nakłuć widelcem.
Piec 15 do 18 minut lub do jasnego złotego koloru. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
W dużej misce, beat twarogu z mikserem elektrycznym na wysokiej prędkości 30 do 60 sekund lub aż puszysty. Ubić w cukrze do wymieszania.
Dodaj jogurt, ekstrakt z wanilii i migdałów; pokonać na niskiej prędkości 30 do 60 sekund, aż dobrze wymieszane i gładkie. Złóż ubitą polewę tylko do wymieszania. Łyżkę do ostudzonej Skórki; rozprowadzić delikatnie do krawędzi. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub do schłodzenia.
Ciasto pokroić na 8 porcji. Każdą porcję polać truskawkami, spiczastymi końcami. W małej misce do mikrofali, mikrofalowe chipsy czekoladowe i 1/2 łyżeczki oleju na wysokiej 30 do 45 sekund lub do momentu, gdy chipsy można mieszać gładko.
Polać truskawkami czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce.