Chrupka chińska wieprzowina
Chrupka chińska wieprzowina może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 173g tłuszczu, oraz w sumie 1704 kalorii. Ten przepis służy 4. 309 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz imbir gałkowy, tajski sos chilli, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 10 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chiński Nowy Rok: Chińska Pieczona Wieprzowina (Siu Yuk), Wieprzowina Patatim (Filipińsko-Chińska Duszona Noga Wieprzowa / Golonka), oraz Slow Cooker Chinese Pork vel char siu Pork.
Instrukcje
Potrzyj wieprzowinę przyprawą i 2 łyżkami soli morskiej, a następnie pozostaw, odsłonięty, w lodówce na co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na noc. Gdy jest gotowy do gotowania, rozgrzać piekarnik do maksymalnego ustawienia.
Połóż wieprzowinę na stojaku na puszki do pieczenia, upewniając się, że skóra jest odsłonięta. Piecz przez 10 minut, zanim zmniejszysz ogień do 180C / wentylator 160C / gaz 4, a następnie pozostaw do gotowania przez kolejne 1 godziny. Spójrz na wieprzowinę, jeśli skóra nie jest chrupiąca, podgrzej ciepło do 220 ° C/wentylator 200 ° C / Gaz 7, a następnie gotuj przez kolejne 30 minut, aż będzie chrupiąca. Pozostaw do odpoczynku na desce na co najmniej 10 minut.
Aby zrobić sos zanurzeniowy, wymieszaj wszystkie składniki razem z 2 łyżkami wody.
Pokrój wieprzowinę na małe kawałki, a następnie podawaj z sosem, a także gotowanym ryżem i gotowaną na parze zieleniną, jeśli chcesz.