Chrupiący cydr - duszony brzuch wieprzowy
Przepis Crisp cydr-duszony brzuch wieprzowy może być wykonane w około 12 godzin. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1786 kalorii, 35g białka, oraz 169g tłuszczu każdy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga bulionu z kurczaka, 1 łyżka octu cydr, unscored brzuch wieprzowy i ząbki czosnku. 199 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 84%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Musztarda Klonowa i cydr duszony brzuch wieprzowy, Brzuszek wieprzowy duszony na cydrze z puree z kalafiora, oraz Wieprzowina Chashu (marynowany duszony brzuch wieprzowy do Tonkotsu Ramen).
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem wieprzowiny i oleju słonecznikowego w ognioodpornej patelni, która będzie pasować do wieprzowiny. Doprawić, wszystko doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i wsunąć wieprzowinę na patelnię. Wieprzowina powinna być całkowicie zanurzona, jeśli nie jest, uzupełnij wodą. Przykryj naczynie pokrywką lub szczelnym namiotem z folii i włóż do piekarnika na 3 godziny bez zakłóceń.
Gdy wieprzowina jest gotowana, pozostaw ją lekko do ostygnięcia w wywarze. Wyłożyć płaską blachę do pieczenia folią spożywczą. Ostrożnie podnieś wieprzowinę do tacy i upewnij się, że pozbędziesz się wszelkich kawałków warzyw lub ziół, ponieważ będą one w końcu wciśnięte w wieprzowinę. Przykryj wieprzowinę innym arkuszem folii spożywczej i przykryj płaską tacą lub naczyniem taca musi być całkowicie płaska, ponieważ wszelkie wgłębienia zostaną wciśnięte w wieprzowinę. Ważyć wieprzowinę z innym naczyniem lub puszkami i pozostawić do ostygnięcia w lodówce na noc. Przecedzić soki do dzbanka lub małego rondla, przykryć i schłodzić.
Dzień 2: Rozpakuj wieprzowinę i połóż na desce. Przycinaj nierówne krawędzie, aby mieć schludny arkusz mięsa.
Pokrój mięso na 4 równe kawałki i odstaw na bok, aż będzie gotowe do gotowania. Wyciągnij kawałki tłuszczu z duszonych soków i przechyl to, co teraz będzie galaretką, do rondla, a następnie zanurz się w dół o około dwie trzecie, aż zacznie się lekko sypać.
Dodać jeszcze kilka kropli octu, do smaku.
Rozgrzej olej na dużej patelni, aż będzie gorący, a następnie zmniejsz ogień.
Dodaj wieprzowinę do patelni, skóra-strona w dół uważaj, ponieważ ma tendencję do plucia. Skwierczeć wieprzowinę, jak chcesz boczek przez 5 minut, aż skóra jest chrupiąca. Odwróć go i gotować przez 3-4 min, aż rumiane.
Umieść mały stos kapusty z boku każdego talerza i posadź kawałek wieprzowiny na wierzchu.
Po drugiej stronie talerza ułożyć łyżkę zacieru, skropić sosem i podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na chrupiące. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "