Chrupiący ciepły Sezam Mochi z karmelem XO jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 1060 kalorii, 10g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to raczej tanie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Mieszanka soli, wody, kleista mąka ryżowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Spróbuj Chrupiący ciepły Sezam Mochi z karmelem XO, Sałatka Z Ciepłym Sezamem, oraz Ciepła sałatka z bakłażana z sezamem i szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę ryżową, skrobię pszenną, cukier, masło i sól połączyć w misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Pszenna
Mąka Ryżowa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
2
Wymieszać, a następnie dodać wrzącą wodę. Wymieszaj łyżką, a następnie ugniataj rękami, tworząc gładką pastę. Zwilż ręce i uformuj ciasto na kulki o średnicy 1 cala, a następnie zwinąć je w nasiona sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą Perłą
1
Wrzucić cukier i wodę do dużego rondla na dużym ogniu i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia bez mieszania i gotować, nadal bez mieszania, aż cukier stanie się głębokim brązowym karmelem. Nie mieszaj w żadnym momencie po umieszczeniu garnka na piecu, aby cukier się krystalizował.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać śmietanę i sól i gotować, aż zmniejszy się o jedną czwartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Dodać brandy, gdy sos jest prawie gotowy zmniejszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Umieścić tyle oleju sojowego w rondlu przyjść 3-cale po bokach patelni i ciepła do 350 stopni F. obniżyć kulki mochi do oleju i smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Osuszyć na ręczniku papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Podawać na talerzu z ciepłym karmelem w misce z sosem zanurzeniowym z boku.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.