Chrupiące skrzydełka z kurczaka z masłem Chili-limonkowym

Chrupiące skrzydełka z kurczaka z masłem Chili-limonkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj chrupiących skrzydełek z kurczaka z masłem Chili-limonkowym. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 677 kalorii, 31g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś Duże, skrzydełka z kurczaka, liście kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Skrzydełka Z Kurczaka Chili-Limonka, Maślane Skrzydełka Z Kurczaka Chili Lime, oraz Chrupiące Chili Limonkowe Pieczone Skrzydełka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Skrzydła opłukać pod chłodną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4
Umieścić je w misce, skropić oliwą z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem. Wrzucić do herbu z przyprawą. Następnie rozłóż skrzydełka na blasze do pieczenia i piecz około 25 minut, aż skóra stanie się chrupiąca i brązowa, a mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podczas oczekiwania Wrzuć masło, miód z czerwonej pasty curry i sos sojowy do blendera. Doprawić solą i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Pasta CurryCzerwona Pasta Curry
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Zeskrobać do dużej miski. Gdy skrzydła wychodzą z piekarnika umieścić dodać do miski z masłem curry. Wyciśnij sok z limonki na skrzydłach. Rzuć to i gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące

Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn