Chrupiące Paluszki Tilapii Z Majonezem Cytrynowo-Czosnkowym

Chrupiące Paluszki Tilapii Z Majonezem Cytrynowo-Czosnkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiących palców tilapii z cytryną i majonezem czosnkowym. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1396 kalorii, 58g białka, oraz 107 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 156 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka czosnku, panko, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Crispy Lemon Tilapia, Chrupiąca Tilapia pieczona w piecu z cytrynowo-pomidorowym Fettuccine, oraz Tilapia Czosnkowa Cytrynowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój tilapię na "palce", najpierw przecinając filety na pół. Pozostaw cienkie boki długie, a następnie przetnij grubsze boki na pół po przekątnej, aby wydawały się dłuższe.Ustaw trzy duże płytkie miski w linii montażowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W pierwszej misce włóż mąkę, w drugiej ubite jajka, a w trzeciej panko.Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. Pogłębiać palce ryb w mieszaninie mąki, wstrząsając nadmiarem do miski, aby pozostała tylko lekka powłoka;zanurzyć w jajach i obrócić, aby równomiernie pokryć; następnie pogłębiać w panko, obracając kilka razy, aby równomiernie pokryć. (To może być bałagan job...it ' s najlepiej użyć jednej strony do mąki i jaj, a druga do panko.) Układamy panierowane palce tilapii na przygotowanej blasze do pieczenia i doprawiamy solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do gotowania (można to zrobić kilka godzin przed czasem).Ułóż talerz z 3 ręcznikami papierowymi i ustaw przy kuchence. Dużą nieprzywierającą patelnię obficie posmarować oliwą z oliwek i umieścić na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, umieść pierwszą partię palców tilapii na patelni (nie tłumuj) i gotuj, aż pierwsza strona będzie złotobrązowa, 2-3 minuty. Flip i kontynuować gotowanie aż do końca, o 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
TilapiaTilapia
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
(Keebler)(Keebler)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przełóż paluszki rybne na talerz ręcznikami papierowymi i odstaw na minutę, aby odcedzić nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Usuń brązowe kawałki z patelni, dodaj więcej oleju w razie potrzeby i kontynuuj gotowanie ryb partiami, aż skończysz. Ugotowane paluszki tilapii przyprawiamy w razie potrzeby większą ilością soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Podawać z cytrynowymi klinami i cytrynowo-czosnkowym majonezem.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
6
Wymieszać majonez, czosnek i sok z cytryny w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać sól i pieprz do smaku.Uwaga: Jeśli chcesz zamrozić panierowane palce tilapii, połóż je w jednej warstwie i dobrze owinąć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
TilapiaTilapia
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Umieścić w torbie zamrażarki w zamrażarce. Kiedy będziesz gotowy, aby je, po prostu rozmrozić je na tyle, aby leżały płasko na patelni i gotować zgodnie z zaleceniami powyżej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn