Chrupiące krewetki panierowane z fasolą Garlicky

Chrupiące krewetki panierowane z fasolą Garlicky
Chrupiące panierowane krewetki z fasolą Garlicky jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.72 za porcję. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 36g białka, oraz 21 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać rukolę, krewetki, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pełnoziarnisty Panierowany Chrupiący Kurczak, Chrupiący parmezan panierowany kurczak dla jednego, oraz Chrupiące Kotlety Wieprzowe Panierowane.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać bułkę tartą, rozmaryn, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 3 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
Przelej krewetki i nadmiar okruchów na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piec, aż krewetki są gotowane przez i bułka tarta są chrupiące, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozgrzać pozostały olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodać fasolę, 1/4 szklanki wody, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować do ogrzania przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
FasolaFasola
WodaWoda
SólSól
9
Zdjąć z ognia, dodać rukolę i wrzucić do połączenia.Fasolę podzielić na poszczególne talerze i podawać z krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
KrewetkiKrewetki
FasolaFasola
10
Posypać dodatkową bułkę tartą z patelni na górze.Substytucja: jeśli świeży rozmaryn nie jest dostępny-lub nie jest jednym z Twoich ulubionych ziół-użyj szałwii lub tymianku zamiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
Bułka TartaBułka Tarta
ZiołaZioła
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn