Chrupiące Kotlety Kozie Po Indyjsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiących kotletów kozich na wolnym ogniu w stylu indyjskim. Ten przepis służy 2. Na $6.79 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1304 kalorii, 123g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, ziarna pieprzu, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kotlety wieprzowe duszone w sosie pomidorowym, Gotowana kapusta z wołowiną, styl Shan, oraz Yu-Dofu (Kyoto Style Plain Simmered Bean Curd) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety obficie doprawić solą, pieprzem i kurkumą. Odstawić. W rondlu o grubym dnie podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę, czosnek, imbir, i papryka Serrano i gotować, mieszając często, aż pachnące i zmiękczone, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Dodaj całe ziarna pieprzu, goździki i liść laurowy i mieszaj, aż będą pachnące, o 2 minuty dłużej.
Dodać kozę i gotować w mieszance przypraw, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodaj 2 szklanki wody, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez, o 15 protokół.
Umieść jajko i bułkę tartą w dwóch oddzielnych płytkich miseczkach.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu, aż się połysk. Cały kotlet zanurzyć w ubitym jajku i zagrzebać w bułce tartej. Dopasuj tyle, ile może zmieścić się w równomiernej warstwie na patelni i smaż, obracając się raz, aż okruchy będą złociste i chrupiące.
Podawać na gorąco z Zielonym chutney.