Chrupiąca Zapiekanka Z Kalafiora
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiącego zapiekanki z kalafiora. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 16G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, masło, kalafior i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiąca Zapiekanka Z Kalafiora Południowego, Chrupiąca Sałatka Z Kalafiora, oraz Chrupiąca Sałatka Z Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika na środku i rozgrzej do 191°.
Wlać 1/2 szklanki wody na dno garnka wyposażonego w parownik do warzyw. Przykryć i ustawić na średnim ogniu. Gdy woda się zagotuje, upuść różyczki do parowca, przykryj i paruj do miękkości, ale nie gąbczastej, o 10 minutach.
Nasmaruj dno i boki małego naczynia żaroodpornego i ułóż różyczki w warstwie wewnątrz.
Dodać masło do małego ciężkiego rondla i rozpuścić na małym ogniu.
Dodaj szalotkę i gotować, aż delikatnie rumiane, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Ubić w mące, pieprzu, gałce muszkatołowej i kminku. Nadal gotować, stale mieszając, aż do bladego złotego koloru, około 3 minut. Powoli wlać mleko i śmietanę i gotować, ciągle mieszając, aż sos się zagotuje i pokryje tył łyżki.
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki pecorino. Doprawić do smaku solą, a następnie polać sosem kalafior w naczyniu zapiekanym.
W małej misce połączyć bułkę tartą, roztopione masło i pozostałe pecorino. Dobrze wymieszać i posypać wierzchem różyczek.
Piec, aż delikatnie rumiane, o 20 protokół.
Posypać natką pietruszki i podawać od razu, lub alternatywnie, posypać więcej sera i krótko dusić na ciemniejsze, chrupiące polewy.