Chrupiąca Sałatka Marchewkowo-Buraczkowa
Chrupiąca Sałatka z marchwi i buraków może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 2G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś rukolę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupiąca Sałatka Z Marchwi, Sałatka Z Buraków Marchewkowych, oraz Sałatka z marchwi i awokado z chrupiącymi nasionami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec orzechy włoskie w jednej warstwie w płytkiej patelni 7 do 9 minut lub do tosty i pachnące, mieszając w połowie.
W międzyczasie ubijamy razem oliwę z oliwek i kolejne 4 składniki; doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Buraki i marchew pokroić w cienkie plasterki, za pomocą mandoliny lub ostrego noża. Aby zapobiec zabrudzeniu rąk, trzymaj buraki papierowym ręcznikiem lub załóż gumowe rękawice podczas krojenia. Wrzucić rukolę z niewielką ilością vinaigrette. Ułóż rukolę na półmisku. Wrzucić buraki, marchew i pietruszka z żądaną ilością vinaigrette. Wierzch rukoli z mieszaniną buraczaną; posypać orzechami włoskimi oraz solą i pieprzem do smaku.
Podawać natychmiast z pozostałym winegretem.