Chleb Z Orzechami Żurawinowymi
Chleb orzechowy żurawinowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, wodę, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb Z Orzechami Żurawinowymi, Chleb żytni żurawinowo-orzechowy, oraz Chleb Żurawinowo-Orzechowy Szybki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F (135 stopni C).
Rozprowadzić pekan na blasze do pieczenia, i tosty, aż orzechy zaczną się złocisto brązowy i stać pachnące, o 45 protokół. Uważnie obserwuj orzechy podczas pieczenia, ponieważ szybko się palą. Po upieczeniu odstawić orzechy do ostygnięcia.
Przykryj żurawinę gorącą wodą i pozostaw do namoczenia podczas robienia ciasta.
Mąkę uniwersalną i mąkę chlebową wymieszać z wodą w misce miksera stojącego lub miski i połączyć, aby uzyskać szorstkie ciasto. Przykryj miskę folią i pozostaw na 30 minut.
Wymieszać w starterze zakwasu i soli, i ugniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, 3 do 5 minut, Jeśli za pomocą miksera stojącego, lub 9 do 11 minut ręcznie.
Żurawinę odsączyć i zagnieść do ciasta wraz z orzechami pekan. Zagnieść kolejne 1 lub 2 minuty, aby w pełni włączyć je do ciasta. Lekko posmaruj dużą miskę, następnie umieść ciasto w misce i obróć, aby pokryć olejem. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się w objętości, 4 do 6 godzin.
Nie dziurkować ciasta. Wyrośnięte ciasto zeskrobać na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i uformować w okrągły bochenek.
Odstawić na 10 minut. Kształt ciasta w okrągły lub podłużny Bochenek, umieścić bochenek na arkuszu pergaminu, lekko pyłu z mąką, i odstawić, aż prawie podwoi się w rozmiarze, 1 do 2 więcej godzin.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Jeśli używasz kamienia do pieczenia lub pizzy, pozwól mu podgrzać w piekarniku co najmniej 45 minut przed pieczeniem.
Umyj wierzch bochenka wodą i wykonaj płytkie cięcia w bochenku ostrym nożem.
Umieść bochenek i pergamin papier do piekarnika, na blasze do pieczenia lub kamienia, i piec, aż brązowy i bochenek brzmi puste po dotknięciu, 30 do 35 protokół.
Wyjmij bochenek do regału chłodzącego, posmaruj roztopionym masłem i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 1 godzinę przed krojeniem.