Chleb Z Dynią Żurawinową
Chleb z dynią żurawinową jest bezmleczne przepis z 16 porcjami. Ten chleb ma 306 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Mieszanka mielonych goździków, mielonego imbiru, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Spróbuj Chleb Żurawinowy Z Chipsami Pomarańczowymi, Chocolate Chip Cranberry Banana Bread, oraz Radosny Chleb Żurawinowy Z Kawałkami Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj dwie 8x4x2-calowe patelnie bochenkowe i patelnie z mąki za pomocą 2 łyżeczek mąki.
Wymieszać 2 1/4 szklanki mąki, cukier, cynamon, soda oczyszczona, imbir, gałka muszkatołowa, goździki i sól razem w misce.
Dynię, olej i jajka ubić w osobnej misce.
Wlać mieszaninę dyni do mieszaniny mąki i mieszać, aż tylko połączone; złożyć żurawiny i chipsy czekoladowe do ciasta.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni bochenkowych.
Pieczemy bochenki w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, od 50 do 60 minut. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.