Chleb Pszenny Golden Raisin
Chleb pszenny Golden Raisin jest wegetariańska chleb. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 48 porcji z 95 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Mieszanka aktywnych drożdży, sody oczyszczonej, złotych rodzynek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Orzech, Orzech laskowy i złote rodzynki bułki pszenne, Kotlety wieprzowe, Złote Jabłko i sos z rodzynkami, makaron pełnoziarnisty Mac-N-Cheddar, oraz Golden Raisin and porzeczka Irish Brown Bread {chleb pszenny} podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połączyć rodzynki i wodę; odstawić na 10 minut.
Dobrze odcedzić; odstawić. W dużej misce połączyć mąkę pełnoziarnistą, drożdże, sól i sodę oczyszczoną. W rondlu podgrzej jogurt, wodę, miód i masło do 120°-130°.
Dodać do suchych składników.
Dodaj rodzynki i wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby utworzyć miękkie ciasto.
Obrócić na mączną powierzchnię; ugniatać do uzyskania gładkiej i elastycznej, około 6-8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz do nasmarowanej góry. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia, około 1 godziny.
Ciasto dziurkować; podzielić na trzecie. Kształtować w bochenki.
Miejsce w Trójce, zajmując 9. x 5 po. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni, aby ostygnąć na stojakach z drutu.