chleb piwny
Chleb piwny to chleb przeznaczony dla 12 osób. Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 6 g białka i 4 g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 27 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Będzie hitem na imprezie z okazji Dnia Ojca. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, ostrego sera cheddar, mąki i koperku. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 59%. Podobne przepisy obejmują Fondue z wędzonym serem i piwem z kiełbaską na piwie, grillowanym boczkiem, grzybami i chlebem żytnim, Zaspokój miłośnika piwa chlebem piwnym oraz Pieczenie chleba: chleb piwny z papryką i Jackiem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Posmaruj wnętrze formy do pieczenia chleba o wymiarach 9 na 5 cali sprayem zapobiegającym przywieraniu i odłóż na bok.
W dużej misce wymieszaj mąkę uniwersalną, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, cukier i koperek.
Dodać ser i wymieszać z piwem, tylko do połączenia.
Ciasto równomiernie rozłóż na przygotowanej blaszce.
Posyp pestkami słonecznika, jeśli używasz.
Piec na środkowej półce piekarnika, aż chleb osiągnie temperaturę wewnętrzną 210 stopni F na termometrze z odczytem natychmiastowym, około 45 do 55 minut.
Wyjmij z piekarnika i studź na blasze przez 10 minut.
Przed pokrojeniem i podaniem przenieś bochenek na kratkę do studzenia na 10–15 minut.