Chleb makowy z glazurą może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, ekstrakt waniliowy, nasiona maku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bezglutenowy chleb cytrynowy z polewą miodowo-cytrynową, Ciasto Makowe Z Polewą Borówkową, oraz Pączki cytrynowo-Makowe z polewą waniliową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj dno dwóch 9-calowych patelni bochenkowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
Wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, mak, masło aromatyczne, olej, jajka, mleko, cukier, wanilia i aromat migdałowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Makowiec
Wanilia
Migdały
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Mleko
Sól
Olej Do Smażenia
3
Wlać do przygotowanych patelni.
4
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez godzinę. Fajne 5 minut. Otwory w górnej części bochenków i wlać glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Wymieszaj sok pomarańczowy, 1/2 łyżeczki aromatu masła, 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego i 1 łyżeczkę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Wanilia
Migdały
Masło
2
Dodaj wystarczającą ilość cukru cukierniczego, aby uzyskać glazurę.