Chleb kukurydziany
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać chleb kukurydziany spróbować. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 186 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier granulowany, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Bezglutenowe wegańskie bułki kukurydziane i babeczki kukurydziane (100% pełnoziarniste), Brązowy maślany chleb kukurydziany z kruszonką kukurydzianą, oraz Tex - mex Sałatka kukurydziana z maślanką kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. spryskaj sprayem dno i boki 8-calowej kwadratowej patelni lub 9-calowej okrągłej patelni do ciast.
W rondlu 1-quart, rozgrzać masło na małym ogniu, aż się stopi.
W dużej misce, ubić roztopione masło, mleko i jajko widelcem lub trzepaczką drutu, aż dobrze wymieszane.
Dodać mąkę kukurydzianą, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól na raz; mieszać tylko do momentu zwilżenia mąki (ciasto będzie grudkowate).
Wlać ciasto na patelnię; użyj gumowej szpatułki, aby zeskrobać ciasto z miski.
Rozprowadzić ciasto równomiernie na patelni i gładką górę ciasta.
Piec 20 do 25 minut lub aż złoty kolor i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty.