Chleb jogurtowo-Cukiniowy z orzechami włoskimi
Chleb jogurtowo-Cukiniowy z orzechami włoskimi może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, grecki jogurt, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chleb jogurtowo-Cukiniowy z orzechami włoskimi, Chleb jogurtowo-cukiniowy z orzechami włoskimi, oraz Cukinia chleb bananowy z orzechami włoskimi i rodzynkami.
Instrukcje
Masło i mąka 9-na-4 1/2-calowy metalowy bochenek patelni.
Rozłóż połówki orzecha włoskiego na talerzu i tosty przez około 8 minut, aż będą pachnące.
Prażone orzechy włoskie przełożyć na deskę do krojenia i grubo posiekać, a następnie zamrozić na 5 minut do ostygnięcia.
W dużej misce ubić mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą. W średniej misce wymieszaj cukier z jajkami, olejem roślinnym i jogurtem beztłuszczowym.
Dodaj mokre składniki do suchych składników wraz z startą cukinią i prażonymi orzechami włoskimi i mieszaj, aż ciasto będzie równomiernie nawilżone. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez około 1 godzinę i 10 minut, aż Bochenek wzrośnie i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Pozostaw bochenek do ostygnięcia na półce na 30 minut przed wyjmowaniem i podawaniem.