Chleb Bananowy Orzech
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 373 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 238 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, vanillan ekstrakt, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Chleb Bananowy Orzech, Chleb Bananowo-Orzechowy, oraz Orzechowy Chleb Bananowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól przesiać do średniej miski, odstawić.
Jajka i wanilię ubić razem w płynnej miseczce z wylewką, odstawić. Lekko szczotkować 9 przez 5 przez 3-calowy bochenek patelni z masłem. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek lub w elektrycznym mikserze ręcznym masło i cukier śmietankować do uzyskania lekkości i puszystości. Stopniowo wlać mieszaninę jaj do masła, mieszając aż do włączenia.
Dodaj banany (mieszanka wydaje się być zsiadła, więc nie martw się) i wyjmij miskę z miksera.
Za pomocą gumowej szpatułki wymieszać w mieszaninie mąki, aż do momentu włączenia. Złożyć orzechy i przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 55 minut lub aż wykałaczka włożona do środka chleba wyjdzie czysta. Schłodzić chleb na patelni na stojaku z drutu przez 5 minut. Przekręć chleb z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku. Owiń w folię. Chleb bananowy najlepiej podawać następnego dnia.