Chleb Bananowy Czekoladowo-Orzechowy
Czekoladowo-Orzechowy chleb bananowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 191 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, sodę oczyszczoną, pastę czekoladowo-orzechową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chleb Bananowy Czekoladowo-Orzechowy, Chocolate Chip Hazelnut Banana Bread, oraz Ciasteczka bananowe z czekoladowymi orzechami laskowymi (Nocciolata) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz czekoladę z orzechami laskowymi i 1 łyżeczkę oleju w naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej; kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 30 sekund lub do stopienia. Mieszaj.
Połączyć 3 łyżki oleju, masło, brązowy cukier, i banan w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Ubijając z małą prędkością, dodaj mieszankę mąki i maślankę na przemian z mieszanką bananów, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; beat tylko do połączenia. Zeskrobać połowę ciasta na metalową patelnię o wymiarach 9 x 5 cali pokrytą sprayem do pieczenia, a następnie wymieszać z mieszaniną czekolady i orzechów laskowych.
Pozostałe ciasto rozprowadzić na mieszaninie czekoladowej. Używając drewnianego kilofa, obracaj ciasto.
Posypać ciasto orzechami laskowymi.
Piec w 350 przez 55 minut lub do czasu, aż drewniany kilof wyjdzie z wilgotnymi okruchami. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku z drutu.
Wyjąć chleb; schłodzić na stojaku z drutu.
Umieść słodko-gorzką czekoladę w naczyniu bezpiecznym dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 30 sekund.
Skropić chleb czekoladą; odstawić do Ustawienia.