Chleb Anadama

Chleb Anadama
Chleb Anadama jest lacto ovo vegetarian chleb. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Za 38 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymaga ciepłej wody, masła, soli i wody. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. 100 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chleb Anadama, Chleb Anadama, oraz Chleb Anadama.

Instrukcje

1
Umieść 1/2 szklanki wody i mąki kukurydzianej w małym rondelku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gotuj, aż mieszanina zgęstnieje; około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i dodać masło lub margarynę i melasę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MelasaMelasa
3
Ostudzić do letniego.
4
W małej misce rozpuść drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Odstawić na kremową konsystencję; około 10 minut.
6
W dużej misce połącz schłodzoną mieszankę mąki kukurydzianej z mieszanką drożdżową; mieszaj, aż dobrze się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
7
Dodaj 2 szklanki mąki i soli; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
8
Dodaj pozostałą mąkę po 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, wyłóż je na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Lekko naoliwić dużą miskę, włożyć ciasto do miski i obrócić, aby posmarować olejem. Przykryj wilgotną szmatką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
10
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Opróżnij ciasto i wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię i uformuj Bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
12
Umieść Bochenek w lekko natłuszczonej bochenku o wymiarach 9x5 cali. Przykryj wilgotną szmatką i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
13
Piecz w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez około 30 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie złotobrązowy, a spód bochenka będzie pusty po stuknięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn